top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Så förklarar du lucka i ditt CV med exempelsvar

Updated: Nov 7, 2023

Rekryterare använder ditt CV för att bilda ett första intryck om vem du är. Att få bukt med luckor i ditt CV är för att säkerställa att dessa luckor inte skadar detta intryck. Att veta hur man inkluderar dessa luckor i ditt CV som en positiv sak kan bidra till ett betydligt bättre intryck hos rekryterare. Anställningsluckor är perioder under din arbetslivserfarenhet där du inte haft formell anställning. Rekryterare vill veta varför du har en lucka i ditt CV och vad du har sysslat med under denna period. Sanningen är att en anställningslucka kan hända vem som helst. Det kan finnas hur många orsaker som helst till varför detta kan hända, som att ta ledigt för att uppfostra barn, ändra karriärbana eller att man har blivit uppsagd.


Rekryterare märker ifall du har lucka i ditt CV, och om denna lucka endast är månader brukar det inte skapa större reaktioner men om det är en större lucka under ett par år brukar rekryterare fråga om detta i en arbetsintervju. Det betyder inte misstänksamhet, utan att denna helt enkelt vill få svar på varför denna anställningslucka har uppstått.


Din nyckel till att prata om din anställningslucka är att vända det till en positiv sak. Det kanske låter överraskande, men tanken är att använda denna fråga för att börja prata om varför du passar bra för den tjänst du ansöker om. Du behöver visa att en lucka i ditt CV inte påverkar dina kvalifikationer för att ta dig an just denna yrkesroll. I denna artikel kommer du att läsa om hur man förklarar detta för rekryterare med exempelsvar för att du ska kunna formulera ett svar.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDu behöver inte inkludera alla dina anställningar i ditt CV. Om du har flera års erfarenhet och din anställningslucka uppstod tidigt i din karriär, kanske du inte behöver inkludera den anställning du hade innan din anställningslucka uppstod. I allmänhet bör du bara inkludera dina senaste och mest relevanta anställningar i ditt CV. Om du däremot har större anställningsluckor i ditt CV, kan det vara en bra idé att använda ett funktionellt CV istället för det traditionella kronologiska. Ett annat tips är att endas skriva årtal i ditt CV, och skippa månader.


Anställningsluckor kan uppstå och bra rekryterare förstår detta. Om du har blivit bokad till en arbetsintervju finns det kvaliteter hos dig, och dessa har rekryterare sett. Du kommer förmodligen inte att förlora din chans till anställning när du förklarar situationen. Du kommer definitivt att förlora anställning ifall du ljuger om din anställningslucka.

Ett kronologiskt CV är den mest konventionella strukturen där man punktar upp sin arbetslivserfarenhet och utbildning i en omvänd kronologisk ordning med datum Det blir en tidslinje över din karriär med den senaste händelsen först. Fördelen med ett kronologiskt CV är att det blir enklare att överblicka för rekryterare. Nackdelen är att ifall man har anställningsluckor i sitt CV, kommer dessa att vara synliga.

Ett funktionellt CV är en struktur där man sorterar information istället för att använda en tidslinje. Fokuset i ett funktionellt CV blir därför vad du kan, inte när du har åstadkommit det med datum. Du kan använda rubriker ifall du vill för att lista dina professionella färdigheter. Ett funktionellt CV kan vara en bättre struktur ifall du vill framhäva dina kompetenser men skippa datum. Det är utmanande att skriva ett funktionellt CV för att denna ska bli enkel att överblicka. Därför behöver du planera inför dess struktur och visuella layout.Exempelsvar ifall du har varit arbetslös och sökt arbete:

Med detta svar förklarar du en nuvarande anställningslucka men visar att du är selektiv och att du är fokuserad på att se till att du hittar den tjänst som passar dig, snarare än att bara acceptera den första tjänsten du får arbetsintervju till.

"Jag blev uppsagd för ett år sedan och började mitt sökande efter en anställning omedelbart. Söker efter en roll inom försäljning för att kunna fortsätta att utvecklas inom min karriär. Jag har haft ett antal arbetsintervjuer men har inte hittat rätt än. Letar efter en chans att kunna utbilda medarbetare och leda anställda i min yrkesroll. Jag såg att denna tjänst har detta i sina arbetsuppgifter. Skulle du vilja berätta mer om det?"


114 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.

PRENUMERERA

bottom of page