top of page

Klarar ditt CV 30-sekunderstestet?

Updated: Jul 20

Inom en konkurrerande arbetsmarknad måste ditt CV klara 30-sekunderstestet för att du ska komma vidare till en anställningsintervju. Rekryterare spenderar mindre än 30 sekunder i snitt på ditt CV, därför måste du veta hur du marknadsför dig själv och dina kvalifikationer i detta dokument. Det bästa formatet för ett CV är en hel debatt i sig. Men istället för att bli bekymrad över hur det är strukturerat, måste du först och främst fokusera på innehållet, och hur du marknadsför dig själv. Det handlar om hur ditt CV ser ut i jämförelse med andra kandidater.Deras första blick på ditt CV fokuserar ofta på texten i den översta tredjedelen. Du behöver därför skriva en karriärsammanfattning i ditt dokument för att snabbt kunna kommunicera kompetens, kvalifikationer, erfarenheter och prestationer. Rekryterare letar först efter dina kompetenser för att besluta om du har den erfarenhet som krävs för att utföra jobbet. När du skriver ditt CV, se till att din kompetensuppsättning blir kommunicerade på ett tydligt sätt inom den översta tredjedelen av ditt CV. Dölj inte din kompetens i din profilsammanfattning, utan skapa istället ett separat avsnitt i ditt CV vilket avser din kompetensuppsättning.


Läs mer: "Rekryterare: Detta får oss att slänga ditt CV i papperskorgen"


Du måste matcha ditt CV efter den tjänst du ansöker till, och dess krav för tjänsten. Dessa krav brukar oftast finnas i platsannonsen. Grundläggande information i ditt CV, men se till att anpassa ditt dokument efter tjänsten. Du kan ändra punkter med dina erfarenheter, eller ändra om i avsnittet där du har skrivit din kompetensuppsättning, allt för att matcha tjänsten.


Visa att du är rätt person för tjänsten med detaljer. När du beskriver dina tidigare anställningar, lyft fram specifika saker som är betydelsefulla för den tjänst du har ansökt om. Ibland finns det inte en 100% passform mellan din arbetslivserfarenhet och tjänsten du söker. För att hantera det måste du lyfta fram specifika färdigheter och till och med beskriva hur dessa färdigheter kan bidra till verksamheten du har ansökt till.


228 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page