top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Misstag under din jobbintervju

En jobbintervju kan vara en spännande, men också nervkittlande upplevelse. Det är en möjlighet att imponera på potentiella arbetsgivare och övertyga dem om att du är rätt person för jobbet. Men det är också lätt att begå misstag som kan sätta käppar i hjulet för din chans att få jobbet. Här är några misstag du bör undvika i din jobbintervju.Brister i dina förberedelser

Ett av de största misstagen du kan göra under din jobbintervju är att inte förbereda dig ordentligt. Detta kan inkludera att inte undersöka företaget eller rollen ordentligt, vilket gör att du framstår som okunnig och ointresserad. Se till att du läser på om företaget, deras produkter, tjänster, målgrupp, konkurrenter och eventuella aktuella händelser. Det är också viktigt att du förbereder dig genom att tänka igenom möjliga frågor och övar på dina svar.


Att inte ställa frågor

En av de vanligaste misstagen är att inte ställa några frågor tillbaka när arbetsgivaren frågar om det. Detta kan signalera bristande intresse. Kom ihåg att en jobbintervju inte bara handlar om att svara på frågor, utan också om att ställa relevanta frågor som visar att du är intresserad av företaget och rollen. Se till att du har några förberedda frågor, men var också flexibel och ställ frågor som är relevanta för det specifika jobbet.


Att inte visa upp din personlighet

En jobbintervju är ett tillfälle att visa upp din personlighet och hur du skulle passa in i företaget. Det är viktigt att visa upp både professionella och personliga sidor av dig själv och inte bara svara på frågor med korta och koncisa svar. Visa istället en genuin entusiasm och engagemang för jobbet och var inte rädd för att visa upp din personlighet. Detta kan hjälpa arbetsgivaren att se dig som en intressant och lämplig kandidat, istället för bara en serie av uppräknade färdigheter och erfarenheter.


Att överdriva eller ljuga om dina färdigheter

Det är frestande att vilja imponera på arbetsgivaren genom att överdriva eller ljuga om dina färdigheter och erfarenheter. Men detta kan snabbt gå emot dig om du inte kan leva upp till det du har sagt under intervjun. Se istället till att vara ärlig om dina färdigheter och erfarenheter, och betona istället hur du skulle kunna utveckla dem eller lära dig nya färdigheter under jobbets gång.


Att inte vara professionell

En jobbintervju är en formell affärsuppgörelse och det är viktigt att du visar upp en professionell attityd. Detta inkluderar att komma i tid, vara välklädd och presentera dig själv på ett respektfullt sätt. Undvik alla former av vulgärt språk eller att kritisera tidigare arbetsgivare eller kollegor. Ha också en positiv och ödmjuk inställning, istället för att vara överdrivet självgod.


Sammanfattningsvis är en jobbintervju ett tillfälle att marknadsföra dig själv. Genom att undvika dessa misstag och istället förbereda dig väl, ställa frågor och visa upp din personlighet och professionalitet, så kan du öka dina chanser att få det jobb du vill ha.

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page