top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Olika sätt att hitta en praktikplats (med länkar)

Updated: Nov 7, 2023

Du har störst chans att hitta den perfekta praktikplatsen om du använder flera taktiker i ditt sökande. Att nätverka, delta i jobbmässor och söka efter praktikplatser online eller helt enkelt skicka en spontanansökan till en verksamhet. Att hitta en praktikplats kräver tid och du behöver planera en hel del men resultatet är värt det. Som praktikant får du en chans att arbeta sida vid sida med kompetent branschfolk och få en helhetsbild om vad en nybörjarroll kan innebära. Du kommer inte bara att få arbetserfarenhet, utan också träffa och lära av experterna.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaStarta ditt sökande tidigt

Tänk på att vissa verksamheter och praktikplatser har tidiga ansökningstider. Vissa verksamheter kan rekrytera och anställa redan i november för en sommarpraktik. Att börja ditt sökande efter en praktikplats före alla andra är essentiellt. Detta sökande kan även skapa möjligheter för dig att skapa värdefulla kontakter med yrkesverksamma inom din bransch. Generellt sett är det större verksamheter som rekryterar tidigare, och mindre verksamheter


Överväg en mängd praktikplatser som matchar ditt karriärintresse

Bestäm vad du vill arbeta med men var inte nervös för att vara specifik. Att få erfarenhet inom ett antal branscher är en bra idé om du är osäker på vilken yrkesroll du vill ha i framtiden. Tänk på vad du tycker om och hur detta kan spela en roll i din karriär. Sök sedan efter och ansök om praktikplatser inom dessa branscher.


Använd onlineresurser

Det finns massor av resurser online också som innehåller en hel del praktikplatser, men även där du kan skapa ett nätverk med andra sökande och verksamheter. Att söka på nätet efter en praktikplats kan kännas kolossalt. Du kanske inte vet var du ska börja, därför har vi skapat en kostnadsfri pdf du kan ladda ner i slutet av denna artikel som kan vara ett hjälpmedel.


Gå på praktikmässor

Kontrollera med ditt universitet eller kommun ifall denna anordnar praktikmässor. Praktikmässor kan vara ett utmärkt tillfälle att inte bara hitta en praktikplats utan att skapa ett nätverk. för framtida syfte. Verksamheter kan delta i både karriärmässor och praktikmässor för att rekrytera och anställa och du kan besöka praktikmässor för att presentera dig, att du söker efter en praktikplats och vilken utbildning du läser. Innan du besöker en karriärmässa eller praktikmässa förbered en 60-sekunders presentation som beskriver hur du kan vara av värde för verksamheten. Och se till att följa upp med verksamheter du träffar.


Kontakta verksamheter

Du kan skicka ett e-postmeddelande till, slå ett telefonsamtal till eller besöka lokala verksamheter för att få information om en eventuell praktikplats. Här behöver du också vara förberedd med en 60-sekunders presentation som beskriver hur du kan vara av värde för verksamheten. Du kan även få information om sysselsättningsbehov hos verksamheter. Se till att följa upp med den du har samtalat med för en potentiell praktikintervju.


Förbered svar inför din praktikintervju

Öva och förbered svar på intervjufrågor inför din praktikintervju. Du behöver inte memorera dina svar, men öva dem definitivt. Ju mer du övar, desto mer självsäkerhet får du. Se till att du läser på om verksamheten, vad deras mål är, hur verksamheten arbetar och hur deras kultur är.Resurser online för att hitta en praktikplats (externa länkar)


88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page