top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Saker du aldrig ska säga i en arbetsintervju

Updated: Dec 4, 2023

I en arbetsintervju är det ditt mål att visa att du är rätt person för den tjänst du har ansökt till. Att du helt enkelt har rätt kompetensuppsättning och drivkraften att få saker att hända i din yrkesroll. Det är viktigt att du är väl förberedd när det kommer till att besvara intervjufrågor men det är minst lika viktigt att veta vad en arbetsgivare kan anse vara en röd flagga.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna"Så, vad håller ni på med i denna verksamhet?"

Ställ aldrig denna intervjufråga till en arbetsgivare. Om du ställer denna intervjufråga betyder det att du inte känner till verksamheten du har ansökt till och du har precis sumpat alla dina chanser till en anställning. Du vill visa att du känner till verksamheten.


"Usch, min senaste arbetsgivare.."

Du behöver hålla en professionell ton i din arbetsintervju. Prata därför inte illa om en tidigare arbetsgivare. Om du berättar att du inte har kommit överens med din tidigare arbetsgivare kanske din potentiella arbetsgivare tror att du är en svår person att arbeta med.


"Jag är verkligen nervös."

Det är normalt att vara nervös inför en arbetsintervju men du vill visa upp ett självförtroende även om du inte har ett. Du behöver låtsas till dess att du faktiskt lyckas.


"Jag kanske inte har rätt erfarenhet."

Be inte om ursäkt i en arbetsintervju för erfarenheter du saknar. Du har faktiskt blivit kallad till en arbetsintervju och arbetsgivare ser redan en värdefull kandidat i dig.


"Perfektionism är min svaghet."

En vanlig intervjufråga är: "vilka är dina svagheter?" och ett klichésvar är perfektionism. Arbetsgivare har hört detta svaret förut.


"Jag vet inte.."

Även ifall du förbereder svar på intervjufrågor innan en arbetsintervju kan det fortfarande dyka upp en intervjufråga du faktiskt inte vet hur man ska besvara. Men att svara "jag vet inte" är aldrig en bra idé. Be om en minut för att fundera hur du ska svara.


"Hur många semesterdagar får man?"

Att fråga om semester i en arbetsintervju är inte tilltalande och kan verka arrogant. I en arbetsintervju handlar det om vad du kan bidra med till verksamheten.


"Jag skulle vilja starta min egen verksamhet."

Att ha ambitioner för sin framtid är verkligen fantastiskt men om du söker ett arbete hos en verksamhet för att spara ihop till din verksamhet behöver du verkligen hålla denna plan för dig själv. Arbetsgivare vill förmodligen inte anställa en person med en sådan här plan utan vill investera i en kandidat som vill stanna hos verksamheten.


"Vet du när denna arbetsintervju är klar?"

Du vill verkligen inte skapa ett intryck att du har bråttom. Avsätt tid för din arbetsintervju i din kalender och räkna med att den kommer att ta ett par timmar.


"Jag har en svår situation i livet just nu."

Alla har befunnit sig i svåra situationer i livet men du vill inte berätta detta för en arbetsgivare. Försök att hålla ditt privatliv utanför din arbetsintervju. Om du berättar för en arbetsgivare att du befinner dig i en svår situation i livet, kommer du endast att skapa ett intryck att detta kommer att påverka din arbetsprestation.


"Ber om ursäkt för min försenade ankomst."

Kom i tid till din arbetsintervju. Punkt.


"Vill du se mina referenser?"

En arbetsintervju är likt en romantisk dejt. Det är viktigt att locka en arbetsgivare med ditt värde men du vill inte verka desperat och erbjuda dina referenser alldeles för tidigt.


"Jag är fantastisk i mitt arbete."

Det finns en skillnad mellan att skryta och att faktiskt utstråla ett självförtroende. Ditt mål är att visa varför du är fantastisk i ditt arbete och inte berätta det. När du berättar för en arbetsgivare att du är fantastisk i ditt arbete utan exempel, är du endast skrytsam.


"Jag kan börja redan imorgon."

Vi kommer tillbaka till att en arbetsintervju är likt en romantisk dejt där du inte vill verka desperat. Om du får erbjudande att starta vill du ha ett utrymme att förhandla din lön. Det är viktigt hur du följer upp efter varje arbetsintervju för att öka dina chanser till anställning.


"Hur gick det för mig?"

Du behöver lita på dig själv. Om du har förberett svar till intervjufrågor och sammanställt intervjufrågor att ställa till arbetsgivare och känner till verksamheten du har ansökt till, finns det inte en tvekan om att din arbetsintervju har varit en framgång.


"Hur kommer min lön att se ut?"

Du ska alltid vänta med denna fråga till dess att arbetsgivare frågar vad ditt löneanspråk är. Om du ställer denna fråga utan att arbetsgivare startar denna konversation är det precis som att säga att du redan har blivit anställd, utan att du faktiskt har det.


"Jag måste svara detta telefonsamtal."

Din mobiltelefon behöver vara ljudlös under din arbetsintervju. Om du svarar ett telefonsamtal under din arbetsintervju, har du precis sumpat dina chanser till anställning.


"Eh, uhm.."

Det är helt normalt att vara nervös i en arbetsintervju men du vill inte starta varje mening med "eh, uhm." Du vill verka samlad med självförtroende. Detta är också varför det är viktigt att förbereda svar till intervjufrågor innan din arbetsintervju.


3,223 views0 comments

コメント


コメント機能がオフになっています。

PRENUMERERA

bottom of page