Tips för en framgångsrik intervjuetikett

Uppdaterad: mar 23

Finslipa din intervjuetikett inför din arbetsintervju med dessa enkla tips.1. Öva dina svar till arbetsintervjufrågor

Det finns arbetsintervjufrågor du behöver öva dina svar till. Dina svar behöver vara insiktsfulla för dessa vanliga intervjufrågor. Du kan titta i en spegel när du övar dina svar och detta kommer att hjälpa dig att bli mer bekväm inför din arbetsintervju.


2. Sök verksamhetsinformation

Vad känner du till om den verksamhet du har ansökt till? Alla kan samla information om en verksamhet och deras framtida mål men det är inte detta en arbetsgivare frågar efter. Du behöver känna till om den verksamhet du har ansökt till men även skapa en personlig koppling i ditt svar till denna arbetsintervjufråga.


3. Kommunicera med ditt kroppsspråk

Det finns ett universellt språk och det är vårt kroppsspråk och det avslöjar betydligt mer än vad du tror. Du behöver vara medveten om hur du håller din kropp under din arbetsintervju för att sända rätt meddelande till din potentiella arbetsgivare.


4. Ha rätt klädsel inför din arbetsintervju

En arbetsintervju kan vara din chans att imponera - se därför till att du har rätt klädsel. Man kanske känner att sitt utseende inte har en betydelse, men faktum är att du ofta blir bedömd innan du ens har hunnit börja prata.


5. Träna ditt handslag innan din arbetsintervju

Ditt handslag behöver vara fast men inte ansträngande. Ett fast handslag utstrålar självsäkerhet medan du ser personen i deras ögon. Det rätta handslaget är att använda hela din utsträckta arm medan du rullar ditt pekfinger runt botten hos den andra handen. "Vikningen" mellan ditt pekfinger och tummen bör beröra den andra personen.

Om inte detta kommer naturligt, behöver du träna med en vän innan din arbetsintervju.


6. Lé

Det är helt okej att man blir nervös under en arbetsintervju men när du lér utstrålar du en självsäkerhet och positivitet. Även om du inte känner en självsäkerhet, behöver du fejka det. Men se till att ditt leende inte ser fejk ut.


7. Ta ett glas vatten

Om din potentiella arbetsgivare erbjuder ett glas vatten, ta emot det även om du inte är törstig. Ett glas vatten kan hjälpa dig att "köpa" tid för att formulera ett svar till nästa arbetsintervjufråga eller helt enkelt ett ögonblick för att centrera dig själv.


8. Ställ intervjufrågor

En arbetsintervju är en konversation. Det är en chans att sälja dig själv till verksamheten men även en chans att ta reda på ifall positionen och arbetsplatsen passar dig. Därför är det viktigt att du ställer intervjufrågor till din potentiella arbetsgivare.


Läs mer: "25 intervjufrågor att ställa till arbetsgivare"


9. Skicka ett tack-meddelande

Du behöver skicka ett tack-meddelande till din potentiella arbetsgivare efter varje arbetsintervju. Uttryck tacksamhet för den tid och chans du fick under din arbetsintervju.


Läs mer om vår guide om hur man följer upp efter varje arbetsintervju.


10. Ögonkontakt

En god ögonkontakt med din potentiella arbetsgivare betyder att du är intresserad och uppskattar deras tid. En dålig ögonkontakt betyder att du inte är intresserad och inte uppskattar tiden din potentiella arbetsgivare spenderar i din arbetsintervju.


  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.


VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work