• CV Experterna

Vad du ska inkludera i ditt personliga brev

Följ dessa tips för att veta vad du ska inkludera i ditt personliga brev.Jobbet du söker

Inled ditt personliga brev med vilket jobb du söker. Rekryterare behöver veta vilken tjänst du söker i det första stycket, och inte behöva leta efter ledtrådar om vilket jobb du söker.


Du vill ha jobbet

En studie visar att en tredjedel nyanställda lämnar sitt jobb inom 90 dagar. Därför är personalomsättning kostsam för verksamheter. Rekryterare prioriterar därför sökande som vill stanna kvar inom verksamheten under en längre tid. Därför är det viktigt att du beskriver ditt intresse för tjänsten i ditt personliga brev. Du kan koppla tjänsten till din karriärutveckling. Beskriv att du är motiverad att ta ditt nästa karriärsteg och den tjänsten du ansöker om kommer att hjälpa dig att vidareutveckla dina färdigheter.


Personlig koppling

Att marknadsföra dig själv och dina kvalifikationer i ditt personliga brev är viktigt. Men du behöver också känna till verksamheten du ansöker till. Om du delar deras visioner om framtiden ska du beskriva detta i ditt personliga brev. Det är ett sätt att förmedla ditt intresse för tjänsten och skapa en personlig koppling till verksamheten i ditt personliga brev.


Hur du kan hjälpa verksamheten

Rekryterare kommer att söka efter din kompetens i ditt personliga brev, både mjuk och hård kompetens. Beskriv hur dina kunskaper kan gynna verksamheten att nå sina mål, och varför du är kvalificerad för den tjänsten du ansöker om.


Läs mer: "Jobbfärdigheter att inkludera i ditt CV"


Du ser fram emot en jobbintervju

Glöm inte att skriva i ditt personliga brev att du ser fram emot en jobbintervju. Detta ska finnas med i det sista stycket. Beskriv även hur du skulle vilja presentera dig bättre.

174 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS