top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Hur du förbereder inför din praktikintervju

Updated: Nov 24, 2023

En praktikplats är för att studenter ska kunna varva teori med praktik och därför kunna vidareutveckla sina kunskaper från skolan inom arbetslivet. Praktikplatser är gynnsamma därför att studenter kan utöka sin kompetens och få branscherfarenhet. Efter examen kan praktikerfarenhet i ditt CV vara kritisk för att du ska kunna bli anställd inom din valda bransch. Studenter kan även bli anställda inom den verksamhet där de utövar sin praktik.


Du har fått en praktikintervju och det är förberedelsetid inför denna intervju. Det finns arbetsuppgifter du behöver utföra men en praktikplats är också en plats för att vidareutveckla dina kunskaper, därför vill verksamheten skapa utrymme för att du ska kunna växa. Anställande chef har inte en bild om att du ska vara en expert inom din valda bransch, därför är en praktikintervju ett sätt att lära känna varandra. Anställande chef vill veta om din erfarenhet hittills, din akademiska kunskap och vad dina framtidsmål är. Verksamheten vill också förstå varför du vill ha denna praktikplats.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna



Det är normalt att känna nervositet under en praktikintervju. Anställande chef vill veta vad du känner till om verksamheten, få en helhetsbild om din kunskap och ditt intresse för din valda bransch. Under din praktikintervju kan du ta upp alla relevanta diskussioner i klassrummet där du har kunnat utveckla din kommunikationsförmåga, specifika arbetslivserfarenheter där du har haft liknande arbetsuppgifter du kommer att utföra under din praktikperiod. Uttryck din tacksamhet och tacka den anställande chefen för deras tid.


Undersök verksamheten

Den mest kritiska delen i dina förberedelser är att faktiskt känna till verksamheten du har sökt din praktikplats hos. När du har kunskap om verksamheten och vad deras vision är, kommer det att bli lättare att besvara intervjufrågor.


Öva inför din praktikintervju

Du kommer inte att kunna förbereda svar till varenda intervjufråga, utan skriv ner en lista med intervjufrågor och skriv sedan ett exempelsvar till varje. Dessa exempelsvar kan vara från klassrummet där du har inlett diskussioner inför ett visst ämne eller specifika erfarenheter från arbetslivet. Skapa en helhetsbild om dig själv, varför du har valt din utbildning, varför du vill arbeta inom din valda bransch och vad dina framtidsmål är.



Ställ intervjufrågor

Genuint intresse visar du när du ställer intervjufrågor tillbaka till anställande chef. Var därför påläst om verksamheten. Du behöver besluta ifall verksamheten passar inför din kommande praktikperiod. Nedan finns en lista med intervjufrågor du kan ställa för att kunna skapa en helhetsbild om verksamheten, dess kultur och vision.



Ha en passande klädsel inför din praktikintervju

Vilken klädsel är bäst lämpad inför en praktikintervju? Svaret kommer att variera beroende på vilken bransch verksamheten arbetar inom. Du vill skapa ett första intryck med rätt klädsel men klädkoder kan variera. Till exempel kan en praktikintervju inom finansbranschen vara bäst lämpad med en formell klädsel. Du vill visa att du kan passa in i verksamhetskulturen. Oavsett vilken verksamhet du har en praktikintervju med, är det viktigt att du ser välvårdad ut.


Var i tid

Planera att anlända till din praktikintervju minst 15 minuter före den startar. Ta med extra kopior av ditt CV och annat material om fler än en person behöver detta.

235 views0 comments

Recent Posts

See All

PRENUMERERA

bottom of page