top of page

Hur du skriver ditt personliga brev

Updated: Nov 6

Behöver du skriva ett personligt brev när du ansöker om en tjänst? Svaret är ja. Du marknadsför dina kvalifikationer i ditt personliga brev, och skriver du den med övertygelse kan det leda till en anställning. Följ tipsen i denna artikel för hur du skriver ditt personliga brev.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaVad är ett personligt brev?

Syftet med det personliga brevet är att marknadsföra dina kvalifikationer. Brevet ska innehålla detaljerad information om varför du är kvalificerad för den tjänst du ansöker om. Upprepa inte ditt CV, utan inkludera specifik information om varför du matchar med kraven från platsannonsen. Ditt personliga brev är helt enkelt ett sätt att sälja in dig själv.


Vad du ska inkludera i ditt personliga brev

Ditt personliga brev ska komplettera ditt CV, inte kopiera det. Du skapar ett första intryck hos rekryterare, och därför är det viktigt att skriva det med övertygelse. Beskriv ditt intresse för den tjänst du tänker ansöka om, och varför du är rätt person för den. Skriv en lista med dina kvalifikationer och skriv sedan ytterligare en lista med kraven från platsannonsen. Matcha dessa och skriv ett exempel till varje från en tidigare anställning.


» Läs mer: "Vanliga misstag i ditt personliga brev"


Vad du inte ska inkludera i ditt personliga brev

Ditt personliga brev ska handla om dina kvalifikationer. Det är inte ett tillfälle att berätta hela din livshistoria. Inte heller är det relevant att nämna dina sysslor under din fritid. Håll det kort och koncist, relevant för den tjänst du tänker ansöka om.


» Läs mer: "Vad du inte ska inkludera i ditt personliga brev"


Kontaktinformation

Inkludera din kontaktinformation i ditt personliga brev. Fullständiga namn, hemadress, e-postadress och telefonnummer. Du behöver inkludera din kontaktinformation i både ditt CV och personliga brev.


624 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page