top of page

Intervjufråga: "Vad kan du bidra med till denna verksamhet?"

Updated: Jul 20

Du kommer ofta att få denna intervjufråga om vad du kan bidra med till verksamheten och vad för värde du tillför. Denna intervjufråga är en gyllene chans att berätta för rekryterare varför du är rätt person för den tjänst du ansöker om. Verksamheten vill veta hur du kan hjälpa till och vad du kommer att kunna åstadkomma om du skulle bli anställd. Ge exempel på vad du har åstadkommit tidigare och relatera dessa exempel till vad du kan uppnå i framtiden.Först och främst behöver du känna till verksamheten du har ansökt till. Identifiera specifika behov verksamheten har och berätta sedan hur din utbildning, kompetens, prestationer och erfarenheter kommer att vara värdefulla för verksamheten för att kunna uppfylla dessa behov.


Matcha dina kvalifikationer med tjänsten för att du ska vara förberedd att dela med dig av dina erfarenheter och berätta för rekryterare vad du har att erbjuda. Var även redo att nämna vad du har åstadkommit i dina andra anställningar. Ditt mål ska vara att imponera på rekryterare med dina prestationer och vad du förväntar dig att åstadkomma om du skulle bli anställd.


Använd siffror. Du kanske kan använda siffror för att visa vad du har tillfört för värde tidigare. Ökade du omsättningen med en viss procent? Har du samlat in pengar till en välgörenhet? Ge konkreta exempel med siffror. Du kan även koppla ditt svar med mål inom verksamheten. Vilka exempel du än väljer att berätta, se till att de är relaterade till verksamheten och tjänsten.


Läs mer: "Varför bytte du karriärbana?"


704 views0 comments
bottom of page