top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Vasst CV för en praktikplats

Att skriva ett CV för en praktikplats kan vara en utmanande uppgift, särskilt ifall du inte har arbetslivserfarenhet inom ditt valda studieområde. En rekryterare spenderar i snitt cirka 30 sekunder att överblicka ett CV, därför behöver du imponera på dem under 30 sekunder. Du undrar förmodligen hur i hela friden det är möjligt att imponera på en rekryterare under 30 sekunder, men det kommer du att få reda på i denna artikel.


När du skapar ett CV för en praktikplats kan du vara säker på att verksamheten och rekryteraren inte räknar med att du har arbetslivserfarenhet inom ditt valda studieområde. Om du har haft praktikplatser inom ditt valda område sedan tidigare, och söker ännu en praktikplats är detta ett plus i kanten. Då ska du lista dessa relevanta praktikplatser allra högst upp i din arbetslivserfarenhet. Se först till att inkludera den viktigaste informationen högst upp i ditt CV, som din kontaktinformation, utbildning och arbetslivserfarenhet.


CV för praktikplats från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaFör att upprepa ovanstående, rekryterare räknar inte med att du har massvis med arbetslivserfarenhet, men det betyder inte att du ska fylla ditt CV med irrelevant information. Rekryterare söker efter personer med färdigheter där dem kan finslipa dessa färdigheter. Detta kan vara färdigheter där du kan både arbeta och prestera under press, uppfylla en deadline, en kreativitet, effektiv kommunikationsförmåga och att du exempelvis kan ta initiativ. Detta är bara ett fåtal färdigheter du kan nämna i ditt CV, ifall du har dem.Se även till att inkludera dina akademiska kvalifikationer där dessa kan vara utbildning, kurser du har läst utöver din utbildning för att öka dina kunskaper inom ett visst område, certifikat och examensarbete. All relevant information ska vara synlig omedelbart i ditt CV. Du behöver även ha en profilsammanfattning i ditt CV där du beskriver vem du är och vad du kan samt vad du och dina kunskaper kan bidra med till verksamheten. Se alltid till att skicka ditt CV med en profilsammanfattning för att fånga uppmärksamheten hos rekryterare. Vi på CV Experterna har unika mallar för CV där du kan skriva profilsammanfattning.


Exempel på mallar för CV med profilsammanfattning: Se våra mallar för CV


Inkludera alla kunskaper du har. Dessa kan vara datakunskaper och språkkunskaper. Se också till att lista volontäruppdrag och fritidsaktiviteter ifall dessa är relevanta för den praktikplats du söker. Se till att ditt CV är skrivet på ett professionellt sätt.
38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page