top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Vanliga misstag i ditt CV

Updated: Nov 6, 2023

Klarar ditt CV 30-sekunderstestet? Rekryterare kan bedöma ifall du kommer vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen inom 30 sekunder i snitt. Därför är det viktigt att ditt CV inte innehåller dessa misstag.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDu kan vara kvalificerad med rätt kompetens, men om ditt CV inte håller måttet kommer det med största sannolikhet att hamna längst ner i högen hos rekryterare. Vi har skapat framstående CV och hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt snabbare och enklare. Det spelar ingen roll var i karriärstegen du befinner dig, dessa misstag är vanligare än vad man tror.


Bristande arbetsbeskrivning

Arbetsgivare behöver veta vad du har åstadkommit i dina tidigare anställningar. Majoriteten har en bristande arbetsbeskrivning där denna endast står skriven i stödord. Arbetsbeskrivningen är med andra ord vilka arbetsuppgifter du har haft. Din arbetsbeskrivning i ditt CV är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra dina kunskaper och erfarenheter från dina tidigare anställningar. Ännu värre än en arbetsbeskrivning skriven i stödord, är att man saknar en helt och hållet i sitt CV. En korrekt utformad arbetsbeskrivning ska lyfta fram dig och framhäva dina prestationer.


Platt design

En platt design är ett textat dokument utan en visuell layout. Innehållet är det viktigaste i din ansökan men ett välstrukturerat CV med en visuell layout visar att du är en professionell person och har spenderat tid med att sammanställa din ansökan. Det första intrycket för en rekryterare är det utseendemässiga och här vill du inte falla pladask.


Att inte ha en visuell layout är att inte ha rätt klädsel inför sin arbetsintervju utan att man dyker upp med en illaluktande tröja. Du vill vara representabel, även fast det är ett dokument. Om du inte har en visuell layout, kan rekryterare känna att du bara har "slängt ihop" din ansökan. En visuell presentation är faktiskt betydligt mer avgörande för det första intrycket än vad man tror.Saknar väsentlig information

Vi får in CV dagligen där väsentlig information inte finns med. Detta kan handla om jobbtitel, namn till verksamheten du har arbetat för, eller datum för din anställning. All denna väsentliga information behöver finnas med i ditt CV.


Saknar kontaktinformation

Kontrollera alltid att din hemadress, mobilnummer och email finns med i ditt CV och personliga brev. Om du bara har kontaktinformation i ditt CV men inte i ditt personliga brev och rekryterare tappar bort ditt CV finns det inte en möjlighet att kontakta dig för att boka en arbetsintervju.


Anställningar i en kronologisk ordning

Ett vanligt misstag i sitt CV är att man har sina anställningar i en kronologisk ordning, vilket betyder att den äldsta anställningen ligger allra högst upp i CV. Det ska vara en omvänd kronologisk ordning, vilket betyder att den senaste anställningen ligger allra högst upp i CV. Har du en pågående anställning sedan 2000, ska alltid en pågående anställning vara den senaste.


Använda ett passivt språk

Att skriva ditt CV med en passiv röst kommer endast att minska effekten i dina ord. Använd aktiva verb när du skriver ditt CV.


Ett CV längre än två sidor

Det har varit en debatt för antalet sidor ett CV ska innehålla och enligt statistik föredrar rekryterare ett CV med max två sidor. Det finns en risk att man tappar intresset hos rekryterare när det innehåller fler än två sidor. Om du behöver fler än två sidor behöver du se över vilken erfarenhet och utbildning du har som är meriterande för den position du ansöker till, och endast ha med detta i ditt CV.


Irrelevant information

Det är inte endast ditt personliga brev som behöver matcha den position du ansöker till. Du behöver också matcha ditt CV på samma sätt. Om du söker en position inom personalhantering och administration, behöver du inte ha med din frisörutbildning. Ju mer ditt CV matchar den position du ansöker till, desto större chans har du att din potentiella arbetsgivare spenderar mer än trettio sekunder i genomsnitt på ditt CV.


Personlig information

Du behöver inte ha med ditt personnummer, ålder eller nationalitet i ditt CV ifall inte en rekryterare ber om detta.


Ta bort din selfie från badrummet

Det är inte ett måste att ha med ett foto i sitt CV men det är ett plus i kanten eftersom rekryterare får ett ansikte till ditt CV. Men du ska inte ha med en selfie från badrummet eller hålla en burk öl i handen eller täcka för dina ögon med solglasögon. Ett vanligt porträtt foto med en positiv energi och en neutral bakgrund kommer man långt med.

2,715 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.

PRENUMERERA

bottom of page